Over u en ons

Vijfendertig tot midlife

Onze persoonlijke partner search richt zich op opdrachtgevers met levens- en relatie-ervaring. Onze inbreng is dan vrijwel altijd van grote waarde. Het resultaat ervan is het vinden van een goed passende partner en het realiseren van een bestendige relatie. Opdrachtgevers zijn zelden jonger dan veertig. Er waren enkele uitzonderingen waaronder een gepromoveerde vermogensbeheerder en een kunsthistorica. Zij vonden beiden hun partner, huwden en kregen een kind. Iedereen gelukkig. Meer opdrachtgevers zijn veertiger. Het grootste aantal is boven de vijftig.

Tekenend voor de periode vijfendertig tot midlife is dat In de voorliggende jaren is ontdekt wie je bent, waar je goed en minder goed in bent, waar je voor staat en wat je moveert en wilt. Er waren korte en langere relaties. Vaak zijn huwelijken gesloten. Persoonlijkheid is ontwikkeld. Er zijn authenticiteit, autonomie en persoonlijke inzichten. Hoe mensen en de samenleving zijn wordt begrepen. Dit alles heeft geleid tot aanpassen en ook niet. Keuzes zijn gemaakt. Het waarom ervan is duidelijk.

Getalenteerde, ambitieuze mannen en vrouwen kiezen tot midlife vaak voor ‘Work hard, play hard’. Er is daardoor vaak weinig tijd en inzet een passende partner te vinden en van een interessante ontmoeting een duurzame relatie te maken. De ik-cultuur, het gebrek aan tijd en de sociale oppervlakkigheid domineren te veel. Bij veel singles domineert de ‘trial & error’. Ze zoeken en kiezen vaak verkeerd. Te lang single blijven, lijkt niet verstandig. Je mist dan het enerverende, de gezelligheid en de persoonlijke ontwikkeling in een relatie. Bij diehard singles moet het vooral ‘leuk’ en gemakkelijk zijn. Als je mee doet, is er geen tekort aan oppervlakkige gezelligheid. Veel mannen en vrouwen die het anders willen, voelen zich eenzaam en onbegrepen. Anders leven lukt vaak niet. Er is voortdurend de druk van ’The show must go on’.

Velen willen een duurzame relatie, een thuishaven. Vaak blijft het bij ontmoetingen, een avondje uit en en weekendje weg. Meestal wordt het niets. Velen raken teleurgesteld en vragen zich af waar je keer op keer de zin, de moed en de inzet vandaan haalt om het steeds opnieuw te proberen? Aan de buitenkant worden teleurstelling en eenzaamheid meestal goed afgeschermd. Men toont zich vrolijk en positief.

Belangrijk voor singles die een partner zoeken is zich te realiseren dat de markt voor partners zoeken en vinden en de aard van relaties in de laatste zestig jaar drastisch zijn veranderd. Voor informatie zie Counseling, klik hier