Over u en ons

Vijfendertig tot midlife

Onze persoonlijke partner search richt zich op opdrachtgevers met levens- en relatie-ervaring. Dit bepaalt mede de effectiviteit van onze inbreng. Het resultaat is vrijwel altijd dat de gezochte, passende partner wordt gevonden. Opdrachtgevers zijn zelden jonger dan veertig. Er waren enkele uitzonderingen waaronder een gepromoveerde vermogensbeheerder en een kunsthistorica. Zij vonden beiden hun partner, huwden en kregen kinderen. Iedereen gelukkig.

Tekenend voor de periode vijfendertig tot midlife is dat de voorliggende jaren tot inzicht hebben geleid in wie je bent, waar je goed en minder goed in bent, waar je voor staat, wat je moveert en graag wilt. De persoonlijkheid is manifest.

Getalenteerde, ambitieuze mannen en vrouwen kiezen in deze periode vaak voor ‘Work hard, play hard’. Veel is nieuw en interessant. De kracht en de tijd gaan vooral naar het werk en de bijhorende sociale periferie. De gedrevenheid is vaak monomaan. Er zijn ook vriendschappen en veel gezelligheid. De tijd en de inzet om een partner in een duurzame relatie te vinden zijn er soms niet of nauwelijks. Het kan moeilijk zijn van een interessante ontmoeting een bestendige relatie te maken.

De ik-cultuur, het gebrek aan tijd en de sociale oppervlakkigheid kunnen domineren. Bij veel singles blijven de contacten oppervlakkig. Veel ‘trial & error’. Blijf je te lang single dan mis je het enerverende en de ontwikkeling die onderdeel zijn van een interessante relatie. Bij ‘diehard’ singles moet het vooral ‘leuk’ en gemakkelijk zijn. Als je mee doet, is er geen tekort aan oppervlakkige gezelligheid. Anderen voelen zich in deze buitenkant wereld eenzaam en onbegrepen of willen het anders. Er is te veel de druk van ’The show must go on’

Vaak zijn de ontmoetingen een avondje uit en een weekendje weg. Meestal wordt het niets. Velen raken teleurgesteld en vragen zich af waar je keer op keer de zin, de moed en de inzet vandaan haalt om het steeds opnieuw te proberen? Aan de buitenkant worden teleurstelling en eenzaamheid meestal goed afgeschermd. Men toont zich vrolijk en positief.

De meesten willen een goede, bestendige relatie met een fijne partner. Een thuishaven. Belangrijk voor singles die een partner zoeken is zich te realiseren dat de markt voor partners zoeken en vinden en de aard van relaties drastisch zijn veranderd

Zie: Counseling, klik hier